Újabb lépések a digitális iskola felé 2019

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy az idei tanévben iskolánk folytatja és kiterjeszti a tavalyi év során megkezdett Digitális iskola projektet, hiszen a tantestület fontosnak tartja a modern technológia által nyújtott lehetőségek kihasználását az oktatás terén. Ennek keretén belül minden diákunk iskolai e-mail címével hozzáférést kapott az Office 365 oktatási csomaghoz. Ez egy olyan iskolai digitális keretrendszer, amely strukturált tanulást és tanítást, továbbá hatékony kommunikációt tesz lehetővé diákok és tanárok között egyaránt. Ez egy zárt, biztonságos online tér, kéretlen tartalmak, reklámok nélkül. Ide csak a kollégáink által kidolgozott, használt oktatási anyagok kerülnek fel, külső felhasználók nem férhetnek hozzá a rendszerhez, illetve annak kommunikációs felületéhez. Így ez teljes biztonságot nyújt gyermekeik számára.

A felület lehetőséget ad tananyagok, feladatlapok megosztására, házi feladatok online benyújtására, a diákok közötti online projektmunkák elvégzésére. Hiányzások esetén is jól hasznosítható, mivel az órai anyagot a tanórai csoportokban akár a kollégáktól is el lehet kérni. Adott esetben szakszerű helyettesítés hiányában sem éri semmilyen hátrány a tanulót. 

Az Office 365 használatához gyermekeiknek elegendő egy okostelefonnal rendelkezniük, de asztali számítógépről, laptopról és tabletről is elérhető a felület internet használatával. Amíg iskolánkban nem biztosított a stabil wi-fi hálózat, elsősorban otthoni feladatok keretében fogjuk használni a rendszert, illetve a tananyagokat ezen keresztül fogjuk a gyerekekkel megosztani.  

Az Office 365 rendszeres használatával gyermekeik a munkáltatók által legkeresettebb készségeket és alkalmazásokat sajátíthatják el; ezen felül megtanulhatják szétválasztani a munka és a szórakozás online színtereit és fontos online viselkedési formákat tanulhatnak meg. 

Kérjük Önöket, hogy a fenti célok elérésében támogassák munkánkat és tegyék lehetővé gyermekük számára tanulási célokra az otthoni okoseszközök használatát. 

 

 

Written by