Törökös drámacsoport vendégeskedett a Szent János utcai óvodában

Iskolánk 6.osztályos diákjaiból Tápai Dóra tanárnő vezetésével verbuválódott dráma csoport egy interaktív zenés mesejátékkal vendégeskedett a szomszédságunkban lévő óvodában. Ahol kétszer is előadták a “Becsületes tolvaj Marci” c. mesejátékot. 2020. január 22-én a kora délelőtti órákban vártak minket a gyerekek, akik lelkesen hallgatták és velünk énekeltek és táncoltak, mikor mit kellett.

A drámacsoport tagjai voltak: Szucsák Borbála, Öcsödi- Kiss Anna, Gulácsy Lelle, Markó Hanna, Kucsa Enikő-Hedvig, Szűts Réka, Suba Dániel, Müller Marcell, Lakatos Gergely, Ziegler Balázs. A dalbetéteket Sápi-Tóth Sarolta kísérte, hegedűn.

Az alábbiakban a drámajátszó gyerekek élménybeszámolóiból olvashatunk!

Előadás az óvodában

Dóra nénivel már több hónapja próbáltunk egy mesés színdarabot, melynek címe: A becsületes tolvaj Marci.

Ezt a darabot január 22-én mutattuk be a Gödöllői Mesék Háza Óvodában. Két előadásunk volt, így az óvoda összes csoportja megnézhette. Mindenki integetve fogadott bennünket. Az előadás interaktív volt, így nem csak mi, hanem az óvodások is szerepet kaptak benne. A kicsik kreativitására és fantáziájára is szükség volt a sikeres darabhoz. Szerintem nagyon élvezték, tapsoltak, énekeltek és amikor segíteni kellett, nagyon szívesen kijöttek közénk.

Természetesen nem csak a nézősereg volt elragadtatva, hanem mi is vidáman mentünk vissza az iskolába. Reméljük, lesz még alkalmunk itt szerepelni! (Markó Hanna)

Mindenki nagy lelkesedéssel fogadott, mikor beléptünk az óvodába. A gyerekek, amint elkezdődött az előadás, nagyon lelkesek voltak, örömmel segítettek végig, amiben tudtak. Mikor vége lett az első előadásnak, ujjongtak, és kérték, hogy máskor is menjünk. Óriási öröm volt nekünk is nézni, hogy nem unatkoztak, hanem aktívan részt vettek a játékban. Már alig vártuk a második előadást! Ez a csoport is nagyon lelkes volt, ha lehet mondani, még lelkesebb, mint az előző. Már nagyjából tudtuk, mire számítsunk, és már nem izgultunk annyira. Ez az előadáson is látszott, mindenki nyugodtabb volt, szerintem sokkal jobban sikerült az előadás. Az ovisok remek közönség voltak! Egy óriási élménnyel gazdagodtunk mi is, és reméljük ők is, már nagyon várjuk, mikor mehetünk legközelebb előadni nekik! (Kucsa Enikő Hedvig)

A gyerekek nagyon lelkesek voltak és beleélték magukat a történetbe. Jó volt látni az arcukon a mese által okozott őszinte örömöt. (Suba Dániel)

Én nagyon jól éreztem magam, élmény volt az ovisoknak előadni! Életemben először szerepeltem színészi műsorban, úgyhogy egy kicsit izgultam is a műsor előtt. Örültem, hogy az ovisoknak is tetszett a műsorunk. (Müller Marcell)

Az fellépés azért is volt számomra nagyon meglepő és jó élmény, mert az ovisok annyira őszintén lelkesedtek az előadásért, hogy először nem is akartam elhinni. Igaz, hogy az első előadásban voltak kisebb-nagyobb hibák, a másodikra feloldódtunk, és mi magunk is élveztük az előadást. És persze a suliból lógás sem egy rossz dolog. (Szucsák Borbála)

Nekem nagyon tetszett a színdarab, amit előadtunk a dráma szakkörrel! Jó érzés volt látni, ahogy boldoggá tettük az óvodásokat. Ők is örültek az előadásunknak, ezért én majd szívesen elmegyek hozzájuk máskor is! (Gulácsi Lelle)

Elképesztő volt látni azt hogy az ovisok mennyire beleélték magukat a történetbe. Nagyon örülök hogy részese lehettem ennek a színdarabnak. (: (Öcsödi-Kiss Anna)

Először egy kicsit izgultam, de az első előadás után már nem, mert az ovisok nagyon aranyosak voltak. Már oviskoromban is jártam dráma foglalkozásra és azt is szerettem. Jól éreztem magam nagyon! (Szüts Réka Piroska)

Written by