Igazgatói levél

Kedves szülők és diákok!
Az utóbbi években sokat vitatkoztunk arról, hogy a digitális világ hogyan hat az emberi kapcsolatokra? Kell-e az iskolába okos telefont hozni a gyerekeknek? Megfelelően használjuk-e a modern eszközöket az oktatásban?
Most a kényszer egyszerre új helyzetet teremtett. Kell az okos telefon, használnunk kell a modern eszközöket! És csak most érezzük igazán, hogy mennyire szükséges mindannyiunk számára a közvetlen emberi kapcsolat. Mert az iskola diákok nélkül csak egy üres, élettelen épület. Én naponta bejövök és szembesülök ezzel a nyomasztó csönddel. De most az a feladatunk, hogy ebben a helyzetben folytassuk a munkánkat.

Ezért választottam ezt a formát, hogy a honlapon keresztül üzenjek, mert az első hét utáni tapasztalataimat fontosnak tartom megosztani a nyilvánossággal. A Gödöllői Török Ignác Gimnázium most is remekül vizsgázott. Ez annak köszönhető, hogy a tanárok, a diákok és a szülők egyaránt komolyan vették a szerepüket. Már hétfőn intenzív munka kezdődött a tantestületben, és ez a lendület nem hagyott alább a hét végéig sem. Hogy ilyen sikeresen kezdhettük az oktatást az új keretek között, az annak is köszönhető, hogy négy kiváló kollégánk már az év elejétől kezdődően tartott belső képzést a tantestületnek a „Teams” használatáról. Soha nem gondoltuk azt, hogy egyszer élesben kell használnunk, de mivel többé-kevésbé fel voltunk készülve, azonnal indultunk. Meg vagyok győződve, hogy helyesen döntöttünk.
Köszönöm a kollégák lelkiismeretes munkáját!
Persze az kevés lett volna, hogy mi ismerjük ezt a formát, kellett a szülők és a diákok támogatása is. És ez is példa értékű. Minden osztály, minden csoport azonnal reagált a megkeresésünkre. Érezhető volt, hogy a szülők is ott állnak a gyerekeik mögött és segítenek mindenben. A levelek, telefonok, ötletek, vélemények és kritikák mind arról szóltak, hogy mennyire jól működik a rendszer, vagy arról, hogy mit csináljunk másképp, hogy még jobb legyen.
Köszönöm a diákok és a szülők hozzáállását!
Köszönöm mindenkinek a támogatását. A tavaszi szünetig biztos, hogy ebben a rendszerben dolgozunk. Hogy a tanévet hogyan zárjuk le azt ma még nem lehet látni. Minden fontos oktatást érintő döntésről értesítjük a diákokat és a szülőket egyaránt. Ezért is kérem, hogy a KRÉTA felületén mindenki ellenőrizze az adatait, hogy az információáramlás ott is biztosított legyen.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a támogatást, továbbra is várjuk a jelzéseiket, jelzéseiteket!
Bízva abban, hogy rövidesen újra személyesen is találkozhatunk és megbeszélhetjük a nehéz időszak tapasztalatait, mindenkit szeretettel üdvözlök:
Fábián Bertalan igazgató

Written by