Virtuális szabadnap a GTIG-ben

Ez a mai, egy különleges nap volt „virtuális iskolánkban” a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban. A 2019/2020-as tanév rendje szerint a mai, az osztálykirándulások napja lett volna. Jelen helyzetben sem szerettünk volna eltérni a tervtől, így a diákokat „köteleztük” arra, hogy elszakadjanak a képernyőktől és a szabadban töltsék az idejüket – kiránduljanak valamerre. Erről fényképet készítettek és egy virtuális faliújságra ki is tűzték őket. Minden osztály „kiránduló-tablót” készített, megörökítve ezt a rendhagyó szabadnapot.

Volt, aki a kertjében pikniket rendezett, volt, aki egy izgalmas könyvvel indult útnak és kötött ki az ablakpárkányon, vagy éppen a legkényelmesebb kerti karosszékbe kuckózta be magát. Voltak, akik a két keréken száguldást választották ebben a mostanában olyannyira lelassult világban. Volt, aki hű, négylábú társával engedte ki a fáradt gőzt a közeli erdőben, és volt, aki a konyhában serénykedett a család többi tagjának nagy örömére. Voltak, akik az alkotás világába menekültek és a billentyűzet helyett újra tollat, ceruzát ragadtak, papírra vetve gondolataikat. Voltak többen is, akik egy húron pendültek és hangszereik mellett találták meg a feltöltődést. Voltak, akik a szellemi kihívást választották és fejtörőkkel, sakkozással múlatták az idejüket. Volt, aki lelkesen gyakorolt a jövő évi téli időszak benti testnevelés óráira és az asztaliteniszezés mellett döntött. Voltak, akik továbbra sem tudtak elszakadni a számítógéptől és felesleges energiájukat autóversenyzésben vagy katonai játékok segítségével vezették le.

Egyszóval, mindenki igyekezett ráhangolódni a tavaszi szünetre és lehetőség szerint maga mögött hagyni az online – távoktatás – világát.

 

Kiránduló-tablók

 

Written by