Felsőoktatási felvételi tájékoztató Hivatalos Kiegészítése

Tisztelt Szülők, Tanulók, Kollégák!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket az Oktatási Hivatal értesítése alapján, hogy megjelent a 2012. szeptemberben induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató Hivatalos Kiegészítése.

A Hivatalos Kiegészítés keretében új meghirdetések jelentek meg, számos jelentkezési lehetőség megszűnt, valamint a Felsőoktatási felvételi tájékoztató szövegébe beépült a 2012. január 20-án megjelent finanszírozással, képzésenkénti önköltségekkel és államilag támogatott létszámokkal kapcsolatos tájékoztatás is, ezért kiemelten fontos, hogy minden jelentkező megismerje a kiegészítés tartalmát.

A www.felvi.hu oldal Egyetemek, főiskolák menüpontja, illetve Szakkeresője tartalmaz minden, a Hivatalos Kiegészítés tartalmával aktualizált meghirdetést! Kérjük, hogy a jelentkezés benyújtása előtt ellenőrizze, hogy a megjelölni kívánt szak megtalálható-e a felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu oldalon. A 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag olyan képzésre nyújtható be jelentkezés, amely a Felvi.hu honlapon a Hivatalos Kiegészítést követően is megtalálható.

A Hivatalos Kiegészítés a jelentkezést nagymértékben befolyásoló változásokat tartalmaz, ezért kérjük, hogy ezt a levelet juttassa el a felsőoktatási jelentkezésben érintett diákoknak, érettségiztető osztályfőnököknek, pedagógusoknak és a szülőknek, ezzel is segítve az információk megfelelő áramlását a jelentkezők felé.

A Tájékoztató Hivatalos  Kiegészítése megtekinthető az alábbi hivatkozáson:

http://www.felvi.hu/pub_bin/dload/FFT2012A_AOF/Kozlemeny_2012A_2012-01-31_melleklettel.pdf

Teendők azok számára, akik már benyújtották jelentkezésüket a december-januári időszakban, és érintik őket a változások:

  • Az a jelentkező, aki elektronikusan nyújtotta be jelentkezését, módosíthatja azt az e-felvételi felületén. Az elektronikusan jelentkezők külön értesítést kapnak az őket érintő változásokról, és teendőikről.
  • Amennyiben a jelentkező hagyományos „papír alapú” felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon nyújtotta be jelentkezését, de a Hivatalos Kiegészítéssel a megjelölt képzés törlésre került, úgy a jelentkezőnek nem kell újabb jelentkezési lapot kitöltenie. A www.felvi.hu oldal Kérvénytár menüpontjából letölthető, vagy az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán beszerezhető „Kérelem jelentkezés módosítására” c. űrlapot kell kitöltve, aláírva elküldenie az Oktatási Hivatal postacímére (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

A felsőoktatási felvételi jelentkezés benyújtásának határideje:
2012. február 15.

Tisztelettel:

Fábián Bertalan

Igazgató

 

Gödöllő, 2012, február 1.

Written by