Zsoboki karácsony

Idén tavasszal iskolánk hetedikes tanulói a Határtalanul pályázat keretében Erdélybe utazhatnak. A tavalyi programhoz hasonlóan megismerkedhetnek a zsoboki gyerekekkel, együtt kirándulhatnak és március 15-én együtt fognak megemlékezni a szabadságharc hőseiről is.

Az őszi szülői értekezleten terveinkről beszélgetve javasoltam, hogy a közelgő karácsonyi ünnepekre készítsünk ajándékokat a zsoboki Bethesda Gyermekotthon kis lakói számára. Az elhatározást tett követte. Hamarosan megkaptuk az otthon 53 gyermekének nevét és életkorát. Így névre szóló ajándékdobozokat készíthettünk számukra.  A 37 hetedikes tanuló 37 gyermeknek készítette el ajándékát, a többiek számára a tantestület vállalta az ajándékok összeállítását. Akik nem ajándékoztak, azok az útiköltséghez járultak hozzá.  December 8-án hajnalban a Fekete család szüleivel elindulhattunk a hosszú útra. Megérkezésünk után az autóból előkerült 53 cipős dobozt egy irodahelységbe hordtuk, s kértük, hogy karácsonykor adják át azokat, névre szólóan a gyermekotthon lakóinak.

Ezúton is szeretném megköszönni minden kedves szülőnek, diáknak és kollégámnak azt a szeretetteljes munkát és támogatást, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy egy kis közösség karácsonya boldogabbá váljon.

A téli szünetben megérkezett a gyermekotthon vezetőjének köszönőlevele, és néhány fénykép a gyermekekről. Egy kisfilmet szerkesztettem a képekből, s ez minden szónál többet mond el.

Törökné Bodzsár Mária
a 7. a osztályosztályfőnöke

 

Written by