Aranyeső

Március 15-én Balatonalmádiban rendezték meg a tőrözők III. és IV. korcsoportjának országos diákolimpiai döntőit, ahol a Török Ignác Gimnáziumot 4 tanuló képviselte.

 

Elsőként Hanzl András (6.a) lépett pástra, aki a gyermek korcsoportban (III.)  29 indulóból a csoportkört követően a 15. helyen állt. A 16 közé jutásért 15:10 arányban maradt alul, így végül a 18. helyen zárta a versenyt.

 

Az újonc korú Erdős Hanna (6.a) és Hanzl Lilla (7.a) a saját korosztályuknál eggyel idősebb serdülők (IV.) között lépett pástra.  Hanna mindvégig nagyon jól vívott, a legjobb 8 közé jutásért a későbbi 3. helyezettől szenvedett vereséget, így végül a 13. helyen zárta a versenyt.

 

Lilla a csoportban vívott magabiztos győzelmeivel, 20:2 tusaránnyal az első helyen várhatta a az egyenes kieséses szakaszt. A folytatásban is tovább remekelt, 15:6, 15:6 arányú asszókat követően a döntőben 7:6-ra diadalmaskodott, megszerezve így a diákolimpiai aranyat.

 

Az egyéni küzdelmeket követően a Török Ignác Gimnázium Női Tőr csapata: Erdős Hanna, Hanzl Lilla, Zsótér Lilla (5.a) állhatott a dobogó legfelsőbb fokára elnyerve ezzel az olimpiai bajnoki címet.

Tanulóink mestere Czakkel István.

 

Gratulálunk, és kívánunk további sikeres versenyeket tanulóinknak és edzőjüknek!

Diakolimpia_2014_4.korcsoport_noi_tor_csapat_arany

Written by