Zeneművészetisek között a döntőig játszott a törökös csapat!

2015. december 17-én zárult a „Játsszunk ismét operát!” országos zenei műveltségi verseny. A verseny 2015. januárjában indult a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének valamint a Magyar Zeneszerzők Szövetségének közös szervezésében. A megvalósítást a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Állami Operaház támogatta. A verseny fővédnöke Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója volt.

A háromfordulós verseny során a csapatoknak az operatörténet négy évszázadát kellett alaposan megismerniük és feldolgozniuk a kora-barokktól a XX. századig.

Az országból 82 középiskolás csapat indult. Az általános tantervű gimnáziumok és a zeneművészeti szakközépiskolák diákjai egy kategóriában vetélkedtek egymással. A középdöntők igen szoros eredményeit látva a szervezők két döntőbe hívták a 8 legjobb résztvevőt. A Török Ignác Gimnázium diákjai, Tápai Dóra tanárnő irányításával sok önálló készülést igénylő csapatmunka és remek hangulatban eltöltött közös konzultációk eredményeképpen végig sikerrel szerepeltek, és büszkén állták a sarat a zeneművészetis versenytársak között. Végül a – Medveczky Ádám karmester szerint is erőt próbáló – B döntőben III. helyezést értek el.

A csapat tagjai:
Farkas Balázs 8.a
Juhász Kristóf 10.b
Kaszás Ágnes 11.c
Kis Máté 9.kny
Molnár Krisztina 10.a
Utassy Kata 10.a

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőjüknek, Tápai Dóra tanárnőnek!

???????????????????????????????operavet 2015 okl

Written by