Törökös sikerek vívásban a Junior Országos Bajnokságon

Az ezüstvasárnapi hétvégén a Magyar Vívó Szövetség junior (U20) korosztályban összevont egyéni és csapatbajnokságot rendezett a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol 5 szakág 284 versenyzője állt rajthoz. A válogatásban kiemelt szorzóval számító OB egyben a Magyar Kupa sorozat utolsó állomása is volt.

Férfi tőrben a még kadet korú Hanzl András (10.a) a csoportkörben elért 3 győzelem/3 vereséggel a ranglista 27. helyén állt, majd az egyenes kiesési szakaszban vereséget szenvedett, így végül a 34. lett.

Női tőrben Hanzl Lilla (11.a) 4 győzelem/1 vereséget követően a táblán 15:9, illetve 15:8 arányú győzelmével a döntőbe jutott, ahol végül a 7. helyen végzett.

A másnapi csapatverseny nagy mezőnyt és izgalmas versenyeket hozott. Az MTK színeiben Lilla ezüstérmes lett, míg András a 7. helyet szerezte meg.

A férfi kard szakág egy hét múlva mérkőzött meg az országos bajnoki címért. Morvai Ákos (12.d) 4 győzelem/2 vereséggel a csoportkört követően 22. helyről várhatta a folytatást, ahol egy újabb győzelem a 32 közé kerülést jelentette, azonban a folytatás sajnos sem sikerült, így egyéniben a 22., míg másnap a GEAC csapatával a 7. helyen végzett.

 

Gratulálunk!

Junior_ferfi_tor_csapat_7Junior_noi_tor_csapat_ezustLilla_egyeni_7

Written by