Vívás

Szeptember 21-23. között négy fegyvernemben, két helyszínen rendeztek tőr-, és párbajtőr versenyeket egyéni-, valamint csapat versenyszámokban. A párbajtőrözők a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérték össze tudásukat, míg a tőrözők a Törekvés csarnokában léptek pástra.

Pénteken a sportág történetében első alkalommal rendeztek junior Magyar Kupa csapatversenyt. Párbajtőrben a Nagy Balázs (10.a), Szabó Márton (11.d), Szakmáry Nándor (12.d) összeállítású Veresegyház a 6. helyen végzett, a TUS junior férfi tőr csapata, Hanzl Andrással (11.a) a soraiban bronzérmes-, míg a TUS junior női tőr csapata Hanzl Lilla (12.a) vezérletével aranyérmes lett.

Szombaton a párbajtőröző juniorok és a kadet tőrözők csaptak össze, immáron egyéni versenyszámokban. Szakmáry Nándor a 27., Nagy Balázs a 36. és Szabó Márton a 75. helyen végzett. A női tőrözők között Csömösz Melánia (10.b) a 27. helyet szerezte meg.

Vasárnap egyéni kadet női párbajtőrben Zsótér Lilla (10.a) 30.,  kadet férfi párbajtőrben Nagy Balázs a 23., Sinka Gáspár (8.a)  a 72. , junior férfi tőrben Hanzl András a 21., junior női tőrben Csömösz Melánia a 36. lett; míg Hanzl Lilla nyakába bronzérmet akasztottak.

Összesítve az eredményeket, a Török Ignác gimnázium tanulói 1 arany-, 2 bronzéremmel és nagyon szép eredményekkel zárták a hétvégét. Iskolánk tanulóinak és edzőiknek gratulálunk!

Written by