Világbajnoki 5. lett Ozsvárt Donát Koreában!

A friss versenyszámban, az úgynevezett target sprintben végzett igen előkelő helyen a Vasas SC színeiben készülő 17 éves lövő.

Légpuskás élversenyzőnk, Gáspár Lalita mellett Ozsvárt Donátért is szoríthattunk a dél-koreai világbajnokság junior versenyei során, a gödöllői sportlövő az úgynevezett target sprint versenyszámban indult, a magyar szövetség őt is „kivitte” Changwonba.

És milyen jól tette! Donát az 5. helyen zárta a számot magyar idő szerint szerda hajnalban.

A target sprint versenyszámban az indulók először 400 métert futnak, majd 5 lövést adnak le bukócélra, 10 méterről. Ismét 400 méter és 5 lövés következik, majd a végén még 400 méter futás. Összesen 15 lövést adhatnak le egy periódusban a versenyzők, ezzel kell gazdálkodni – fontos követelmény, hogy egyesével kell tárazni a puskákat a lövéseknél.

A 17 éves sportoló – akinek a klubhoz kerülésében Szucsák Mátyás segédkezett – Pasaréten, az egyik atlétacsoportnál edzett a nyáron Apáthy Sophie és Jenkei András, klubunk atlétika szakosztályának szakemberei segítségével, de volt edzőtáborban Tatán is, alaposan felkészült tehát a vb-re. Lövészetben, a Vasas SC síszakosztályának szakmai igazgatója, Holló Miklós vette szárnyai alá, az együttes igyekezet meghozta az eredményt.

„Szerintem az 5. hely reálisnak mondható, megelőztem jó pár nagy nemzet képviselőjét, így a hollandokat, a koreaiakat. A selejtező nem sikerült a legjobban, de így is továbbjutottam. A döntőben kicsit fáradt voltam, és az ebédre is nagyon oda kell majd figyelnem a jövőben a két futam között, hogy a versenyen ne legyek rosszul. Remélem, hogy a közeljövőben az edzésekkel sikerül majd még jobb eredményt elérni. Sokat köszönhetek a felkészítőimnek” – értékelt Koreából Ozsvárt Donát.

Ami Gáspár Lalitát illeti: a Vasas-APLE versenyzője 50 méteren a 3×40 lövéses versenyszámban egyéniben 15., csapatban 9. lett, az 50 méteres fekvő számban egyéniben a 36., csapatban a 10. helyen végzett, míg 10 méteren légpuskában egyéniben 62., csapatban 12. lett. Az úgynevezett mixed csapatversenyben Hammerl Somával a 37. helyen zárt.

Eredmények – target sprint, juniorok:

1. Giovanni Pizzi (olasz) 4:22.78
2. Felix Elsner (német) 4:35.21
3. Morten Jos van der Schee (brit) 4:35.35
4. Niccolo Mingozzi (olasz) 4:41.27
5. Ozsvárt Donát (magyar, Vasas SC) 4:59.74

A teljes cikk  ITT olvasható.

Written by