Biztonságos Internet Nap 2020

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – mint az Európai Unió Safer Internet Program magyarországi konzorciumvezetője – a 2020-as Biztonságosabb Internet Nap (Safer Internet Day – SID) alkalmából 2020. február 11-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartotta meg rendezvényét. A Biztonságos Internet Nap (SID) célja, hogy a Program keretein belül több mint 150 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire. Célja, hogy a gyerekek és fiatalok körében népszerűsítse a digitális eszközök tudatos használatát pozitív célokra.

Az idei rendezvény címe „Gyereknevelés a kibertérben. A szülők és pedagógusok szerepe.” volt.

Napjainkban nem csak a gyerekeknek jelent kihívást a biztonságos internethasználat. Egyre komolyabb feladat jut a szülőknek és a pedagógusoknak, azaz a családnak és az iskolának. Ezen téma körül zajlottak a rendezvényen a kerekasztal-beszélgetések és előadások. A youtubon, a gyermekmentő szolgálat címszó alatt ezeket utólag bárki megnézheti. Mindenkinek ajánlom figyelmébe!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a 2020-as Biztonságosabb Internet Nap alkalmából offline játékkészítő és videó pályázatot is hirdetett az általános és középiskolások számára.

A játékkészítő pályázat témája „Ismerd meg jobban a téged körülvevő kiberteret!” volt.

A videó pályázat témája „Másképp viselkednek-e a kibertérben a felnőttek? Ha igen, szerinted miért?” volt.

A videó pályázatra maximum 3 perces kisfilmmel lehetett pályázni, melyből ki kellett derülnie a pályázó véleményének és válaszának arra a kérdésre, hogy mitől lehet más egy felnőtt médiafogyasztási szokása, mint egy gyereké. Tartalmaznia kellett a válasz kifejtését, az érvelést.

A videó pályázat 1. helyezettje (a tavalyi 2. helyezés után) iskolánk 8/a. osztályos tanulója, Cserkuti Péter lett.

Gratulálunk!

Written by