Ökológiai verseny a botanikus kertben

2012. április 19-én, csütörtökön a SZIE botanikus kertjének munkatársai versenyt rendeztek a város diákjai számára a Föld napja alkalmából. A helyszín csodálatos volt, hiszen ekkor virágzott a tavaszi virágok nagy része.

A mi osztályunk (7.a) is indult egy csapattal. (Tagok: Bucsai Dóra, Varga Orsolya, Südi Bea, Dévai Lilla, Adorján Lili, Kovács Laura, Bajczi Levente, Babity István és Stenczel Tamás K.)

A botanikus kertbe megérkezve rájöttünk, hogy nem lesz olyan sok résztvevő, mint gondoltuk, de ekkor még nem is sejtettük, milyen szoros verseny lesz a három csapat között. A verseny megnyitóján elmondták, hogyan alakult ki a Föld napja és a történetébe is belepillantottak.

A versenynek öt állomása volt:

– Növényhatározás

– „Öko-lábnyom” kiszámítása

– madárhangok azonosítása

– Természetvédelmi rejtvények

– Képekről kellett helyeket felismerni

Minden állomáson 20 perc volt a feladatok megoldására, ami először soknak tűnt, de belemerülve a feladatokba nagyon kevés lett.

Amikor a végére értünk mind az öt állomásnak, következett az eredményhirdetés.

Harmadik lett a TIG felsős csapata (Buda Kitti, Boszik Iringó, Orbán István, Babity Máté, Kelemen Márta, Kóbor Júlia –11. A), másodikok mi lettünk, és a versenyt a Premontrei csapata nyerte.

Díjként egy kiültethető labdarózsát kaptunk, ami épp a biológia szertárban várja, hogy ültessük el. Remélem, túléli a szertári körülményeket…

Mindent összevetve a verseny egy nagyon jó élmény volt, és remélem  jövőre is rendeznek nekünk ilyet.

Írta: Stenczel Tamás K.

Botanikus kert

 

Written by