A tankönyvcsomagokról

Az idei tanévtől kezdődően jelentősen átalakult a tankönyvellátás folyamata, ezért az előző években megszokott tankönyvvásár nem lesz. A tanulók a tankönyvcsomagokat az iskolában az első tanítási napon (napokon) vehetik át.

A fizetős tanulók az osztályfőnöküktől kapják meg a csomagot, amennyiben a KELLÓ által küldött csekket határidőre befizették, és a KELLÓ azt már feldolgozta. A KELLÓ tájékoztatása szerint ezekről a tanulókról listát kap az iskola, és nekik a csomagok átadhatók. Akik később fizették ki a csekket, vagy a KELLÓ azt még nem dolgozta fel, a befizetés igazolása után (csekkszelvény, átutalási igazolás, stb.) szintén átvehetik tankönyvcsomagjukat az iskolában. (Célszerűnek látszik az első tanítási napra a befizetési igazolást hozni.)

A lezárt csomagokat órán az osztályfőnök jelenlétében kell felbontani, ellenőrizni a szállítólevél szerint a csomagok tartalmát, majd igazolni az átvételt. Az átvételi elismervényt a szülőnek is alá kell írni, majd vissza kell juttatni az iskolába.

Az esetleges eltérésekkel, reklamációkkal az osztályfőnökhöz, vagy a tankönyvfelelőshöz kell fordulni.

Azok a tanulók, akik nem kaptak csekket, vagy nem fizették be (elhagyták, eltűnt, megsemmisült, elrabolták…), újabb csekket kaphatnak az iskolában szintén az első tanítási napon. Ennek befizetése, és a befizetés igazolása után átvehetik könyveiket.

A rászorultsági alapon ingyenes tanulók a könyvtárból kapják meg tankönyveiket az első tanítási napokon kijelölt időpontokban. Ők is ellenőrzik a csomagjukat, illetve kiegészítik a könyvtárból kapott használt példányokkal. A tanulók által kapott összes tankönyv az iskola tulajdona, átvételük könyvtári kölcsönzésnek minősül, a tankönyveket tanév végén (egyes tárgyak esetén érettségi vizsga után) vissza kell adni!

A rászorultsági alapon ingyenes tanulók csak akkor vehetik át tankönyveiket a könyvtárban, ha az előző tanévben kölcsönzött könyveikkel már elszámoltak a könyvtárban!

Bővebb információk igazgató úrtól augusztus 30-án 17 órától a tanévnyitón!

vcs

book-icon

Written by