Törökös diákok a ”TudásFeltöltés” vetélkedő országos döntőjében

A TudásFeltöltés 2.0 tudomány-vizualizációs vetélkedőre 74 tudományos témájú kisfilmet beküldők között iskolánk tavalyi nyolcadikosai: Harangozó Lili, Harangozó Laura és Varga Virág tanulók is szerepeltek az Izzók c. videóval.

Mivel a vetélkedő első szakaszában a március 9-ig leadott internetes szavazatok döntötték el, mely csapatok jutottak az áprilisi döntőbe, ezért szeretnénk megköszönni mindenkinek a szavazatát.
A “TudásFeltöltés” elnevezésű vetélkedő három szervezet, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, az OTP Fáy András Alapítvány és a Tudástársadalom Alapítvány együttműködésében zajlott, 3 fős középiskolai csapatok részére hirdették meg. A feladat rövid videók, mozgóképes anyagok feltöltéséből és megosztásából állt, amelyek tudományos jelenségek, törvények, összefüggések megjelenítését mutatják be.
Az idei vetélkedő 2009 óta immár a harmadik volt és igen sikeresnek bizonyult. Sok pályamű közül a közönségszavazás és a szakértői zsűri választotta ki a 13 döntős csapatot. Számukra március 21-én kommunikációs tréninget szerveztek, a döntőre pedig április 11-én került sor, Budapesten. Iskolánkat képviselő lányok nagyon szépen szerepeltek, feladatuk tudományos produkció bemutatása volt, amelyben szerepelni kellett egy almának és tükörnek; erre másfél perc állt rendelkezésükre. A diákok kreativitását dicséri, hogy 13 teljesen különböző filmes alkotás született.
A döntőben nyújtott teljesítménye alapján a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége egyik különdíjasaként végzett a Gödöllői Török Ignác Gimnázium csapata. A National Instruments Kft. az összes döntős csapat részére egy debreceni gyárlátogatást is rendezett május végén.
Győztes filmjük címe az Alma, amit ti is megtekinthettek. A lányoknak gratulálunk.

Written by