YOKOTA ADAN sikere a 15. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpián

Ismét kiválóan szerepelt a 6 tagú magyar csapat, köztük Yokota Adan, iskolánk 9.a osztályos tanulója – a Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpián (IJSO)

 A Botswanában megrendezett versenyen 49 ország fiataljai vettek részt, ahol Adan bronzérmet nyert. A magyar csapat további 2 ezüst és 3 bronzérmet nyert.
Gratulálunk a csapat minden tagjának és felkészítő tanáraiknak!
Az alábbiakban Adan beszámolóját olvashatják :

Botswana-ban a 15. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpián vettem részt.

Ez a tíz nap felejthetetlen, boldog emlék marad számomra. Remek barátokat ismertem meg az ott összegyűlt diákokban. Élveztem a verseny légkörét, amelyet az általam még ismeretlen afrikai kultúra is áthatott. Kirándultunk Botswana természetvédelemi tájain, pl. Jwana parkban, ami egy vadrezervátum a világ második legnagyobb gyémántbányája mellett és a Mokolodi Nature Reserve-ben.

Előtte majdnem egy félévet jártam Villányi Attila, Gyertyán Attila és Ács Zoltán tanárurak által tartott felkészítő órákra kémiából, fizikából és biológiából az ELTE Apáczai Gimnáziumba. Közben az olimpiát még két magyarországi válogató előzte meg.

Az iskolánkban is nagyon sok felbecsülhetetlen segítséget, tanítást kaptam Kalocsai Ottó tanárúrtól, Karasz Gyöngyi és Thuróczy Erzsébet tanárnőktől.

Mindenkinek köszönök mindent!

Yokota Adan

Written by